Lenker

Når en allergiker skal planlegge sommerferien, er det viktig å undersøke på hvilke steder og på hvilke tidspunkt det er minst pollen i luften. Det man for all del må unngå er å reise fra den ene pollensesongen til den andre. Legg gjerne ferien til en tid på sommeren og til et sted hvor det er lite pollen i luften, for eksempel fjellet eller ved kysten. Pollenvarslinger på nett finner du for mange områder i verden.

Pollenvarsling i andre land

Europa
www.polleninfo.org kan du klikke deg videre til 34 europeiske, baltiske og nordiske land samt Russlands polleninfo.  Du kan også komme videre fra www.polleninfo.org til de respektive lands egne hjemmesider om pollen, som ofte oppdateres hyppigere enn polleninfo.org.

USA
www.aaaai.org velger du ”pollen counts” på forsiden. Her finnes data fra 77 pollenstasjoner spredt over hele USA. Allergirelevante pollen er avhengig av hvilken region du skal besøke. Du kan søke i syv regioner.

www.pollen.com finnes også pollenvarslinger for tre dager fremover angitt i intervaller lav, medium og høy. Her finnes også et pollenbibliotek over de mest allergene pollentypene med bilder og beskrivelser.

Canada
www.theweathernetwork.com finnes pollentall og varslinger for mange forskjellige byer i ti regioner.

Australia, Asia og Afrika
Under www.worldallergy.org/pollen finnes en samleliste over pollenvarslingstjenester i mange land og flere kontinenter. Asia er representert ved Japan og Afrika ved opplysninger fra Sør-Afrika.


Om pollen og pollenallergi

Her finner du informasjon og gode råd om pollen og pollenallergi.


Videreformidling av data

Media og andre med godkjent avtale med NAAF kan abonnere på en XML-feed og motta data fast for videreformidling.


Motta gratis varsel på e-post

Du kan skreddersy ditt eget e-postvarsel ved å velge pollentype og område. Dette kan du selv også endre, f.eks når du er på ferie.